SEZONA 9

Dragi igrači, navijači i cela PUBG zajednico,

Sa velikim žaljenjem objavljujemo da će predstojeća BPL sezona 9 morati da bude otkazana.

Nažalost, PUBG Corp. nije u mogućnosti da nam omogući pristup esport serverima tokom celokupnog trajanja lige i nakon dosta razmišljanja i diskusije odlučili smo da povratak na javne live servere nije opcija. Postoje dva glavna razloga za takvu odluku: verujemo da bi nivo takmičarske igre koji smo postigili prethodnih sezona u najmanju ruku bio doveden u pitanje; naš sajt, baza podataka i produkcija prenosa zavise od tog pristupa.

Ova sezona je trebalo da bude korak napred za našu regionalnu scenu i smatramo da nije razumno ulagati još više vremena i resursa ako ne možemo da uspostavimo odgovarajuću infrastrukturu i obezbedimo takmičarske uslove svim timovima i igračima na dosledan način, tako da svi tačno znaju šta mogu da očekuju od BPL.

Otkazivanje nije bila laka odluka, ali smatramo da bi sve druge alternative bile gore. Naš cilj je oduvek bio napredak i približavanje našeg regiona nivou svetskog esporta, a u ovim okolnostima osećamo da bi bilo nemoguće da ostanemo verni i dosledni tom cilju. Ne želimo da pravimo kompromis kada je u pitanju kvalitet našeg proizvoda i usvajanje bilo kakvih prelaznih i polovičnih rešenja nije nešto iza čega možemo ponosno da stanemo.

Želimo da se zahvalimo PUBG Corp. timu za njihove napore da nam pomognu, i najiskrenije se izvinjavamo svim BPL igračima, navijačima i celoj regionalnoj PUBG zajednici zbog ove situacije.